SwiDin forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SwiDin forum

Mirë se vini

PortaliForumKërkoLatest imagesRegjistrohuidentifikimi

Shikimi i televizorit shkurton jetën

Shko poshtë 
AutoriMesazh
B£hĄ
administrator
administrator
B£hĄ

Numri i postimeve : 129

Shikimi i televizorit shkurton jetën Empty
22032010
MesazhShikimi i televizorit shkurton jetën

Shikimi i televizorit shkurton jetën 8408608

Çdo orë e kaluar pranë televizorit rrit rrezikun e vdekjes së parakohshme nga sëmundjet kardiovaskulare.
A kaloni shumë kohë pranë televizorit? Më mirë mos vazhdoni me këtë, sepse çdo orë e kaluar pranë televizorit rrit rrezikun e vdekjes së parakohshme nga sëmundjet kardiovaskulare.
Deri te ky konkludim arritën shkencëtarët australian të cilët në studimin e tyre përcollën 8.800 persona të rritur. Studimi u publikua në “Circulation: Journal of the American Heart Association”.
Gjetën që çdo orë e kaluar pranë ekranit të televizorit është e lidhur me sa vijon:
11% rritje të rrezikut për çdo lloj sëmundje.
9% rritje të rrezikut të vdekjes nga kanceri.
18% rritje e rrezikut të vdekjes për shkak të sëmundjeve kardiovaskulare.
Krahasimi i personave që shikojnë televizorin më pak se dy orë në ditë me personat që shikojnë televizorin më shumë se 4 orë, tregon që grupi i përmendur i fundit në krahasim me grupin e parë ka 46% më shumë rrezik nga të gjitha sëmundjet, bile 80% rrezik më të madh të vdekjes nga sëmundjet kardiovaskulare. Rezultatet janë të pavarura nga shkaset tjera të këtyre sëmundjeve si duhani, tensioni i lartë, kolesteroli dhe ngjashëm.
Studimi kryesisht është fokusuar në ulje dhe shikim të televizorit, por mundet gjithashtu të jetë edhe me ulje të gjatë para kompjuterit, gjegjësisht tryezave në zyre. Që moti janë të njohura beneficionet e ushtrimeve dhe lëvizjeve dhe pas këtij studimi kjo bëhet edhe më e rëndësishme.
Me këtë rast është interesant të përmendim që gjatësia e namazit të drekës me farzin dhe sunnetet e saj, sipas numrit të rekateve është më i gjatë nga pesë namazet e përcaktuara ditore. Në kohën e saj shumica prej nesh janë aktiv para ekraneve kompjuterike, kështu që “ushtrimi” dhe pauza e namazit të drekës është e mirëseardhur.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.swidin.albanianforum.net
Share this post on: reddit

Shikimi i televizorit shkurton jetën :: Komentet

No Comment.

Shikimi i televizorit shkurton jetën

Mbrapsht në krye 

Faqja 1 e 1

Similar topics

-
» Derisa kam agjëruar dhe jam falur në gjithësi, kam ndjerë momentin më magjik në jetën time

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
SwiDin forum :: Shëndeti dhe Mjeksia :: Shëndeti dhe Mjeksia-
Kërce tek: