SwiDin forum

Mirë se vini
 
PortaliForumPytësoriKërkoLista AnëtarëveGrupet e AnëtarëveRegjistrohuidentifikimi

 Temat 
Shko tek faqja : 1, 2  Next
29042011

... guximi qëndron tek e buzëqeshura, atëherë kur zemra qan. N.q.s bota të jep 1000-arsye për të qarë, t'i jepi 1001 arsye për të qeshur, sepse nuk ka natë aq të gjatë e të errët që të ndalojë lindjen e diellit.Stela Cufaj

Isha vetëm 5-vjeç kur babai im vdiq në një aksident rrugor. U rrita me nënën time ortodokse dhe katër motrat e mia. Që fëmijë ne frekuentonim kishën, e kjo na tërhiqte tej mase. Vitet kalonin, e unë gjithmonë e më shpesh shkoja atje, sepse doja të ndieja praninë e Zotit, kërkoja dashurinë e tij, që të më shëronte plagën...
 
nga Admin - Komentet: 0 - Shikime: 2850
03042010


"Nje dite te zymte, ne tregun e qytetit Haber, ne lindje te Arabise Saudite, isha ulur ne nje restorant dhe pija kafe.Derisa I lexoja gazetat, verejta nje vajze me sy te bukur, me trup terheqes dhe ecje provokuese.Kaloi para meje duke me shikuar me pamje te kendshme dhe e etshme per bukurine, pedanterine dhe muskulaturen time.U ngrita pa ndonje ndjejne dhe u nisa pas saj.Ajo hyri ne shitore.Nuk munda ta percillja,sepse...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 1000
28032010Fjala "Islami" është një fjalë arabe që do të thotë "Nënshtrim ndaj vullnetit të Perëndisë". Kjo fjalë vjen nga e njëjta rrënjë si fjalë arabisht "Salam", Që do të thotë "Paqe". Si e tillë, feja e Islamit na mëson se për të arritur paqen e vërtetë të mendjes dhe garanci e zemrës, duhet të paraqesë në Zot dhe të jetojnë në pajtim me Ligjin e Tij zbuluar hyjnore. E vërteta më e rëndësishme që Zoti i shpalli njerëzimit është se nuk ka asgjë hyjnore apo e denjë të adhurohet...
 
nga culi - Komentet: 0 - Shikime: 450
27032010


Ibën Xhevzij në librin e tij "El-Mev'idhah" ka përmendur ngjarjen e një djaloshi të varfër që merrej me tregti, që jetonte një jetë të varfër, mirëpo zemra e tij ishte e pasur me iman.

Thotë: Shëtiste djaloshi nëpër rrugët e qytetit për të shitur mallin e tij që posedonte. Në qytetin ku djaloshi shiste mallin jetonte një lavire, që nuk ndalej në shfaqjen e trupit të saj duke i provokuar njerëzit.
Një ditë djaloshi...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 460
26032010

Profesori i
universitetit u bëri studentëve këtë pyetje: "A krijoi Zoti çdo gjë që
ekziston?" Një student me guxim u përgjigj: "Po,
Zoti krijoi çdo gjë që ekziston." "Zoti krijoi çdo gjë?" pyeti
edhe njëherë profesori.

"Po,
profesor." u përgjigj studenti. Profesori vazhdoi pastaj: "Nëse Zoti
krijoi çdo gjë, atëherë krijoi edhe të keqen. Meqë e keqja ekziston dhe duke
marrë parasysh principin që si na përcakton çfarë të punojmë, atëherë Zoti
është i keq! Studenti heshti, ndërsa profesori përplot ego...
 
nga davud - Komentet: 0 - Shikime: 510
26032010

Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

Falënderimet i takojnë Allahut ndërsa përshëndetjet qofshin mbi Muhammedin,
familjen, shokët dhe mbarë pasuesit e tij!

Vëllezër!

Paqja, mëshira dhe begatitë e Allahut qofshin mbi ju!

Juve po ua përcjellim këtë tregim mahnitës, qe te bën te qashe dhe qe te zgjon
nga pakujdesia.

A keni vizituar varrezat ndonjëherë? Lexojeni pra!

Një njeri rrëfen tregimin e vet e thotë: "Gjysme ore nën toke"
sigurisht se ose i çmendur ose ka ndonjë fatkeqësi…E vërteta është se...
 
nga davud - Komentet: 0 - Shikime: 619
26032010

E lusim All-llahun xh.sh. që të ju shpërblejë dhe të ju forcojë gjatë leximit të kësaj ngjarjeje nga ngjarjet mrekulli hyjënore.
Kjo ngjarje ka ndodhë realisht në EGJIPT dhe është shfaqur në televizionin EGJIPTJAN në emisionin "Prapa Fshehtësive"
Një grua të cilës i ka vdekë burri gjersa ishte në muajt e parë të shtatzanis me fëmiun e dytë ndërsa ajo kishte një vajzë afërsishtë katër vjeqare,kur i ishte ofruar koha e lindjes kishte ndje në vete se nuk do të jetonte pas kësaj lindje,sikur po ndjente në vete se do të vdes gjatë lindjes së fëmiut të dytë,kishte kërkuar nga vëllau...
 
nga davud - Komentet: 0 - Shikime: 667
22032010

Sahabët ishin myslimanët që patën fatin të jetonin në shoqërinë e Profetit (a.s). Ata të gjithë e donin shumë Profetin (a.s) dhe Allahu i zgjodhi për të ruajtur traditën e të dërguarit të Tij të dashur (a.s) dhe për ta përcjellë atë te myslimanët që do të vinin më pas.

Ebu Bekri (r.a) ishte sahabi më i ngushtë i Muhamedit (a.s). Ai (r.a) kishte dashuri të jashtëzakonshme për Profetin (a.s). Emri i tij ishte Abdullah, por kunja e tij ishte Ebu Bekër. Fizikisht ai ishte shumë i dobët dhe lëkura e tij ishte e bardhë.

Ebu Bekri (r.a) ishte më i shquari i sahabëve. Allahu i referohet...
 
nga culi - Komentet: 0 - Shikime: 485
22032010Dr. Meha Muna Xhuma thotë: Le të shikojmë së bashku se çfarë voli perëndimi nga përzierja meshkuj e femra nëpër insitucione të ndryshme!
1.Në disa qytete amerikane përqindja e nxënësve që kanë mbetur shtatëzëna nga marrëdhëniet jashtëmartesore nëpër shkolla dhe universitete ka arritur 48%.
2.Ministrit të mbrojtjes në Amerikë i është dorëzuar një raport, që i tërhiqet vërejtja nga rreziku...
 
nga culi - Komentet: 0 - Shikime: 418
22032010

Tha'leb iben Abdurrahman ishte sherbyes i krijeses me te ndershme, - Muhamedit a.s.
Nje dit prej ditesh,i Derguari i Allahut e dergoi Tha'lebin diku per nje qeshtje. ai
kaloi pran deres se nje shtepie, te njerit prej shokve te Muhamedit a.s ne te pa nje femer
duke u pastruar dhe e zgjati shikimin. I frikesuar se mos po i zbret shpallja Muhamedit a.s
per ate qka ka ber, dhe e zgjati shikimin, Tha'lebi u largua dhe iku.
Iu afrua nje koder ne mes te Mekes dhe Medines dhe hyri ne te. Tha'lebi 40 dit nuk
iu paraqit te derguarit a.s.
Xhibrili i erdhi te Derguarit...
 
nga culi - Komentet: 0 - Shikime: 422
22032010

Një musliman e kishte një shokë të krishter. Krishteri i lutet muslimanit që të shkojë me të në kishë, për të prezantuar në ligjëratën e priftit e më pas t’i japë mendimin krishterit për këtë. Muslimani pranoi që të shkonte, kur shkoi prifti e kuptoi se në mesin e të pranishmëve gjendet një musliman prandaj dhe tha: Ndërmjet jush gjendet një Muhammedan (musliman). Muslimani u ngrit dhe i tha si e dinte këtë? Prifti tha: tregojnë shenjat në fytyrat e tyre. Muslimani buzëqeshi, ndërsa prifti i tha: Dëshiroj t’i bëj 22 pyetje:

Çfarë është një i cili nuk mund të jetë dy?
Çfarë janë...
 
nga culi - Komentet: 0 - Shikime: 785
22032010

I derguari i Allahut (saw) na ka treguar per dy vllezer ne islam.

Ishin njehere dy vllezer musliman qe u dojshin nemjeveti vetem per
hir te Allahut. Nemes tyre nuk ka pas as nje interes te dunjas tjeter
perpos adhurimi i Zotit. Taktimet e tyre ishin per hir te Allahut, dhe
ashtu edhe bisedimet e tyre. Deshira me e madhe te keta dy vllezer ishte
Xhenneti, dhe per ket te dyt u shtyjshin nemjeveti per kush do te mrrin
ne Xhennetin al-firdaus me i pari. Bejshin namaz, dhe u shtyjshin nemjeveti
se kush falet me se shumti. Nata i kalonte ne namaz duke u shtyer...
 
nga culi - Komentet: 0 - Shikime: 621
22032010

Ah sikur te ishte....

Njëri nga shokët e Muhammedit a.s. në shtratin e vdekjës i tha tri fjali të cilat të pranishmit rreth tij nuk i kuptuan...

Njëri nga shokët e Muhammedit a.s. në shtratin e vdekjës i tha tri fjali të cilat të pranishmit rreth tij nuk i kuptuan. Ai tha:
Ah sikur të ishte e re, pastaj kthehej nga agonia e vdekjes dhe thoshte:
Ah sikur të ishte më largë, prapë kthehet nga agonia e vdekjes dhe thotë:
Ah sikur të ishte e plotë.

Më pas kaloi shpirti i tij tek Allahu xh.sh. Të pranishmit shkuan te Muhammedi...
 
nga culi - Komentet: 0 - Shikime: 539
22032010


Imam Ebu Hanife konsiderohet dijetari i parë, i cili e ka shënuar fikhun dhe e ka sistemuar në kaptina e ne tërësi të mëdha tematike, siç bëhet edhe sot. Në këtë punë atë e ka pasuar imam Maliku në Muvetta-n e tij.

Ebu Hanife, gjithashtu, konsiderohet dijetar i gjeneratës së tabiinëve. Është konfirmuar me siguri se, kur është lindur, ende jetonin rreth njëzet sahabë, ngase ai (Allahu e mëshiroftë), është...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 370
21032010


I Dërguari i Allahut dallohej për tiparet e përsosura dhe moral të lartë. Për këtë ka shumë hadithe të sakta, autentike. Po i përmendim shkurtimisht.

Fytyra

Fytyra e të Dërguarit të Allahut (paqja e Allahut dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ishte e bukur, e rrumbullakët, e ndritshme dhe e bardhë në të kuqe. I shkëlqente si hëna pesëmbëdhjetë; kur gëzohej, i shndriste si një copë e hënës.

Ballin e kishte të gjerë; i vetëtinte,...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 438
21032010


Lumturia është i vetmi qëllim në toke që të gjithë njerëzit pa ndonjë përjashtim përpiqen ta arrijnë.

Lumturia është i vetmi qëllim në toke që të gjithë njerëzit pa ndonjë përjashtim përpiqen ta arrijnë. Besimtarët dhe jo besimtarët ngjashëm përpiqen të jenë të lumtur, por secila palë prej tyre shfrytëzojnë metoda te ndryshme të arritjes se saj.

Megjithatë, vetëm besimtarë mund ta arrijnë atë lumturinë e vërtetë. Të gjitha format...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 423
20032010

Zoti të njeh më mirë se ti që e njeh veten.
Allahu i Lartësuar thotë: “O besimtarë, frikësohuni Allahut dhe jini me ata që janë të sinqertë.”

Besimtari duhet të jetë i bindur se çdo vepër në të cilën zë vend sinqeriteti, ajo nuk refuzohet tek Allahu i Lartësuar dhe për të do të shpërblehet. Personi i sinqertë gjithmonë punon për ta arritur kënaqësinë e Allahut, e atij nuk i intereson lavdërimi dhe kënaqësia e njerëzve apo hidhërimi i tyre. Sinqeriteti në punë konsiderohet sikurse shpirti për trupin, pra nëse nuk ka shpirt trupi nuk ka vlerë e edhe adhurimet nëse nuk shoqërohen me...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 416
20032010


Në përkujtimin e njeriut qëndron ajo që Allahu i vëren të gjitha punët dhe mendimet e tij.

Njerëzit e shohin vetëm të jashtmen derisa Allahu e sheh të jashtmen dhe të brendshmen te njeriu.

Kur Zulejha, gruaja e mbretit, e provokoi Profetin Jusuf ajo hodhi një teshë mbi fytyrën e idolit të cilit i lutej. Jusufi i tha asaj: “O Zulejha, ti po turpërohesh prej një blloku të gurit dhe a s’duhet të turpërohem unë...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 349
20032010

Njëra prej dy pyetjeve kryesore në jetë është: “Kush na krijoi neve?”

Dhe, përgjigja është: Zoti ynë. Pasi ne jemi të krijuar, Zoti është Krijuesi.

Ndërsa, pyetja e dytë është: “Përse jemi krijuar?” Për të grumbulluar pasuri dhe famë? Të bëjmë muzikë dhe dashnorë? Të bëhemi burri apo gruaja më e pasur në varr, siç na thuhet shpesh me shaka: “Ai i cili vdiq me më së shumti lojëra të fituara?”

Jo, duhet të ketë më shumë nga jeta, kështu të mendojmë rreth kësaj. Të fillojmë duke shikuar përreth nesh. Po të mos jetosh në shpellë, je i rrethuar nga gjërat që ne i kemi...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 349
20032010

Gjithherë harrojmë se kjo jetë është sprovë e po ashtu gjithëmon harrojmë se ne këtë botë ka keq e me keq, vështirë e me vështirë. Ankohemi çdo ditë e me tepër, për qdo gjë, e harrojmë se ne këtë botë ka shumë me keq sa qe nuk mund ta imagjinojmë, ankohemi nga varfëria e prapë harrojmë se ne këtë botë

ka me varfanjak sesa ne. Gjithemon kujto dhe asnjëherë mos harro se ne këtë rruzull tokësor, vdesin njerëz nga uria, dhe dije qe ti je me i pasuri ne botë andaj mos u anko...! Ti madje ke veshmbathje qfardoqofshin ato, konstatojmë se ke dhe mund te dalësh ne qytet lirshëm, por mos harro...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 470
 Shko tek faqja : 1, 2  NextMbrapsht në krye 
Përdoruesit që po shfletojnë forumin: Asnjë
Moderatorët:Asnjë
Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund të krijoni tema të reja në këtë forum
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
-
Kërce tek:  
Mesazhe të reja Mesazhe të reja
Mesazhe të reja [ Popular ] Mesazhe të reja [ Popular ]
Mesazhe të reja [ Locked ] Mesazhe të reja [ Locked ]
Asnjë mesazh i ri Asnjë mesazh i ri
Asnjë mesazh i ri [ Popular ] Asnjë mesazh i ri [ Popular ]
Asnjë mesazh i ri [ Locked ] Asnjë mesazh i ri [ Locked ]
Lajmërim Lajmërim
Global announcement Global announcement
Ngjitës Ngjitës