SwiDin forum

Mirë se vini
 
PortaliForumPytësoriKërkoLista AnëtarëveGrupet e AnëtarëveRegjistrohuidentifikimi

 Temat 
Shko tek faqja : 1, 2, 3  Next
08042010


KRIJIMI I KOZMOSIT - TEORIA E EKSPLODIMIT TË MADH
Në vitin 1973, një grup shkencëtarësh mori shpërblimin Nobel, të cilët e dhanë teorinë e krijimit të kozmosit, të njohur me emrin TEORIA E EKSPLODIMIT TË MADH. Kjo teori thotë se e tërë gjithësia (kozmosi) ishte një lëmsh, i cili iu nënshtrua një eksplodimi të madh duke u formuar planete dhe trupa qiellorë të shumtë, ku më vonë u ndanë dhe u formuan galaksione yjesh, (dielli,hëna…).
Kur’ani Fisnik këtë eksplodim të...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 403
07042010


All-llahu i Madhërishëm në Kur’anin famëmadh thotë:

"Ai është që ju krijoi, ua dhuroi të dëgjuarit, të parit dhe mendjen, kurse pak po e falënderoni"
(El Mulk, 23)

Teknologjia e trupit tonë është më superiore se teknologjia që njerëzimi e ka prodhuar duke përdorur mbledhjen e informacioneve, eksperiencën dhe mundësitë.
Sot, duke studiuar veshin e njeriut, duke parë këtë vepër madhështore të konstruktuar,...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 376
07042010


Allahu i Lartësuar ka përmendur në Kuran shumë gjëra, pastaj dijetarët kur i kanë studiuar kanë gjetur një ngjashmëri të çuditshme në këtë.

Fjala ‘El bahër’ -deti, është përmendur në Kuran 32 herë.

Fjala ‘El berr’ -toka” është përmendur 13 herë.

Është përmendur fjala ‘dete’ (do të thotë ujra) 32 herë, kurse fjala tokë (do të thotë e thatë) në Kuran përmendet 13...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 315
07042010


Kurani përmban ajete të ndryshme që kanë të bëjnë me fenomenet të cilat ndodhin në atmosferë. Thjesht për krahasim, nuk ka asnjë kontradiktë midis shkencës së sotme moderne dhe fenomeneve të përshkruara.

Lartësia

Një ndjenjë shqetësuese që provohet në lartësi të mëdha dhe shtohet sa më shumë të ngjitesh, tregohet në Kuran:

“Dhe atë që Allahu dëshiron ta udhëzojë, Ai ia hap atij gjoksin për...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 403
07042010


Historiku i shkurtër mbi atomin

Tendencat për ta sqaruar natyrën e atomit, strukturën e tij si dhe dhënien e një teorie mbi të vërtetën e atomit vërehen që nga kohërat e lashta, duke filluar që nga grekët e vjetër. Kështu, Demokriti në shekullin V ( 460 p.e.s.- 370 p.e.s.) ka paraqitur tezën e tij mbi atomin, e cila njihet si hipoteza e atomit si thërrime e pandashme. Edhe vetë termi atomos rrjedh nga gjuha greke,...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 452
05042010


Falënderimi i takon All-llahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga All-llahu prej të këqijave të vetvetes dhe të veprave tona. Kë e udhëzon All-llahu s'ka kush e lajthit dhe kë e largon nga rruga e vërtetë, s'ka kush e udhëzon. Dëshmoj se s'ka hyjni tjetër përveç All-llahut, i Cili është Një dhe dëshmoj se Muhammedi është rob dhe i dërguar i Tij. Salavatet dhe begatitë e Zotit...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 376
28032010Ne jemi duke jetuar në epokën e kompjuterëve, operacioneve lazer, të përparuar trajtimet mjekësore, dhe klonimin! Në botën e sotme e vazhdueshme shkencore novator zbulime, si mund të pranojmë se shpallja e All-llahut, Kur'ani, nuk dha këtë të gjithë më parë? Duke besuar të gjithë botën që do të krijuar nga vetë Perëndia, të Kur'an shpallur 1400 vite më parë contains 1000 argumentet e njohurive shkencore, dhe asnjë prej tyre në kundërshtim...
 
nga culi - Komentet: 0 - Shikime: 947
28032010Katërmbëdhjetë shekuj më parë, Zoti zbriti Kuranin si një udhëzues për mbarë njerëzimin. Në atë kohë, shoqëria arabe ishte në një gjendje shthurjeje, kaosi e injorance të plotë. Arabët ishin një popull barbar. Ata adhuronin idhuj që i përgatisnin vetë, besonin se lufta e gjakderdhja ishin të virtytshme dhe ishin të aftë të vrisnin edhe fëmijët e tyre. Ata ishin shumë pak të interesuar në çështje të dijes; të mos flasim pastaj...
 
nga culi - Komentet: 0 - Shikime: 288
28032010


“Kush i kthen shpinën udhëzimit Tim, ai do të çojë jetë të rëndë...” (Ta-Ha, 124)

Njeriu është në botë dhe bota për njeriun është në realitetin e dhimbshëm të ekzistencës. Në ne dhe rreth nesh ekzistojnë dhe fshihen mundësi madhështore, të lartësuara por edhe të rrezikshme. Është fakt që njeriu i sotëm nuk e shikon më veten në kontekst të vlerave të përhershme apo në sfondin e realitetit që është më i madh se ai. Prandaj,...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 315
28032010


Mendimi islam gjatë historisë është ndeshur me shumë tendenca dhe sfida, siç është çështja e kombit, shekullarizmit, etj. Një nga problemet aktuale të islamit në botë është qëndrimi i tij ndaj globalizmit*. Nocioni i fshatit global, përndryshe, i pari që e ka përdorur, është shkencëtari kanadez, Marshal Mackluhan.

Globalizimi është, para së gjithash, dukuri e sinkronizuar ideologjike, politike, ekonomike, informative,...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 533
27032010

Nëse një person fillon të tregojë diçka qoftë në mënyrë private ose publike që ti tashmë e di shumë mirë, bëhu sikur nuk di asgjë për atë. Mos nxito të zbulosh njohuritë tuaja ose të ndërhysh me ndonjë fjalim. Në vend të kësaj tregohu i vëmendshëm dhe i koncentruar.

Imam Ata bin Ebi Rabah thoshte: “ Kur një i ri do të më tregonte diçka që unë veç e kisha dëgjuar para se ai të kishte lindur. Megjithatë, unë do ta dëgjoja tregimin e tij sikur nuk e kisha dëgjuar asnjëherë më parë.”

Atta ishte një Tabi’in pra qe i përkiste një brezi pas sahabëve.

Safuan Bin...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 462
22032010

Pse shkenca dështon në shpjegimin e Zotit

"Duke predikuar se janë të mençur, ata budallosen..."
"Më lejoni t'ju spjegoj problemin që e ka shkenca me Zotin."
Profesori ateist i filozofisë pauzon para klasës së tij dhe mandej kërkon që njëri prej studentëve të tij të ngritet në këmbë.
Ti je musliman, apo jo, biro?
Po , zotëri.
Tëherë sigurisht beson në Zot?
Absolutisht.
A është Zoi i mirë?
Sigurisht! Zoti është i mirë.
A është Zoti i plotfuqishëm? A mundet Zoti...
 
nga culi - Komentet: 0 - Shikime: 323
22032010

Thënie nga 4 halifët

"Vërtet, Iblisi qëndron përpara teje; vetja në të djathtën tënde; epshi në të majtën tënde; dynjaja pas teje; gjymtyrët rreth teje; i Plotfuqishmi sipër teje. Iblisi të fton për në epsh, dynjaja të fton në zgjedhjen e saj në dëm të ahiretit, gjymtyrët të ftojnë për në mëkate dhe i Plotfuqishmi të fton për në xhennet dhe falje."

Ebu Bekër es Sidik r.a

"Pashë të gjithë miqtë (të dashurit) dhe nuk pashë mik më të mirë se sa ruajtja e gjuhës; pashë të gjithë veshjet dhe nuk pashë...
 
nga culi - Komentet: 0 - Shikime: 408
22032010


I nderuari Ibrahim Ed’hemi i përgjigjet kështu një njeriu që i vjen dhe i thotë, ’’Më jep një këshillë që ta kem vath në vesh’’.

’’Nëse bën gjynah , mos ha nga mirësitë e Allahut!

Njeriu:- Çdo e mirë në këtë botë është prej Allahut.

Ibrahim Ed’hemi thotë;-

Atëherë , a është mirë të hash prej të mirave që të ka dhënë Allahu dhe më vonë të bësh gjynah? Kjo nuk është një cilësi njerëzore.

Ibrahim Ed’hemi...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 385
22032010


Biri im! Bota është det i thellë dhe shumë njerëz në të mbyten. Anija jote le të jetë frika nga Zoti, timoni- besimi në All-llahun, ndërsa lopata (me të cilën e shtynë anijën) –mbështetja e fortë në Krijuesin- All-llahun.

Biri im! Merr nga bota vetëm aq sa të është e domosdoshme për jetë. Mos u jep pas kënaqësisë së jetës, sa që tjerët për këtë t`i dëmtosh, as mos u bën aq dembel sa që tjerët të të përmbajnë.

Biri im! Jepi përparësi shoqërisë para vetmisë dhe nëse...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 594
22032010


Nga Abdullah ibën Amr, radiall-llahu anhuma, (All-llahu qoftë i kënaqur me ta) transmetohet se ka thënë: Ka thënë i dërguari i All-llahut, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem:

عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ عَمْرٍو رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمَا عَنْ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ الْمُسْلِمُ مَنْ سَلِمَ الْمُسْلِمُونَ مِنْ لِسَانِهِ وَيَدِهِ وَالْمُهَاجِرُ مَنْ هَجَرَ مَا نَهَى اللَّهُ عَنْهُ

“Muslimani (me i miri) është ai që nuk i dëmton muslimanet me gjuhën e tij dhe me dorën...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 283
22032010


Vijojnë ndodhi të ndryshme dhe të dhimbshme për ummetin e Islamit dhe shtohet numri i besimtarëve të cilët pyesin: Kur është ndihma e Allahut? Nxitojnë në ndihmën e ardhshme dhe e sjellin mëngjesin e pritur para se me ardhur.

Gjithë këtë për shkak të sprovave, fatkeqësive dhe brengave që i kanë kapluar tokat e arabëve dhe të myslimanëve në përgjithësi, kurse më herët thoshin: Sikur të ishin brengat një, nuk kisha pasur frikë, mirëpo nuk po është vetëm një brengë, por është brenga e dytë dhe e tretë...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 545
22032010


Para se të flasim për rolin e Islamit në organizimin dhe mbrojtjen e familjes, fillimisht duhet të njoftohemi se cila ishte situata e familjes para Islamit, dhe cila është situata në perëndim në kohët moderne.
Para Islamit familja ka qenë e bazuar në keqtrajtim dhe presion (shtypje). Të gjitha çështjet kanë qenë të kontrolluara vetëm nga burrat, apo me fjalë të tjera nga meshkujt.

Gratë dhe vajzat kanë qenë të shtypura dhe të turpëruara. Një shembull është se në qoftë se burri...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 341
22032010


Nëse familja është djep (burim) i dobishëm për shoqërinë njerëzore, d.m.th. se fëmijët si vazhdimësi e racës njerëzore, duhet të gjejnë mirësi (ngrohtësi), durim dhe çdo mundësi progresi në edukimin e tyre të gjithanshëm. Për këtë qëllim ata duhet të kenë një nënë që kujdeset për fëmijët e saj, jo vetëm si punë honorare, por si një detyrë kryesore dhe primare.

Fëmijët duhet të kenë një baba që ‘sipas natyrës së islamit’ është sikur një imam (prijës) për familje në supet e së cilit janë përgjegjësitë...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 454
22032010


Na flet Inshirah Abass, mbykqyrëse e studenteve në univerzitetin Kairo, thotë: "Ajo që ta tërheq vemendjen tek studentet është pirja e duhanit. Kjo dukuri reflekton diçka që egziston tek mbrendesia e asaj femre, sepse pirja e cigarës është diç jonatyrore, e cila reflekton në jorahatine e atij personi që e përdorë atë.

Ështe më rendesi të ceket se shumë femra, të cilat kanë dashnor u dorëzohen atyre sikur të kenë ndërmend të martohen me to, ndërsa shumica prej tyre nuk martohen dhe...
 
nga B£hĄ - Komentet: 0 - Shikime: 437
 Shko tek faqja : 1, 2, 3  NextMbrapsht në krye 
Përdoruesit që po shfletojnë forumin: Asnjë
Moderatorët:Asnjë
Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund të krijoni tema të reja në këtë forum
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
-
Kërce tek:  
Mesazhe të reja Mesazhe të reja
Mesazhe të reja [ Popular ] Mesazhe të reja [ Popular ]
Mesazhe të reja [ Locked ] Mesazhe të reja [ Locked ]
Asnjë mesazh i ri Asnjë mesazh i ri
Asnjë mesazh i ri [ Popular ] Asnjë mesazh i ri [ Popular ]
Asnjë mesazh i ri [ Locked ] Asnjë mesazh i ri [ Locked ]
Lajmërim Lajmërim
Global announcement Global announcement
Ngjitës Ngjitës